2014-04-29

[kedd]


08:48 × Új kutya a házban: szevasz, Raul!


08:50 × Már a menhelytől hazáig tartó 20 perces utat is hihetetlenül nyugodtan viselte az autóban, de az igazi csoda itthon történt. A két kis hülye nem hogy össze nem mart, de egy vakkantás annyi nem hallatszott. Megszagolták egymást orruk búbjától a farkuk hegyéig – Raulnak ugyan hiányzik a farka vége, mert kölyökkorában lerágta –, és onnantól kezdve minimális távolságtartással kezdődött az észveszejtő haverkodás. Miután kiderült, hogy ő is megőrül a labdázásért, egész álló nap az ezeréves gumilasztikat hajtották.


 Feleslegesen aggódó gazda délben kutyákat figyel

08:54 × Raul holnap lesz kereken három éves, úgyhogy mindketten kapnak egy-egy új labdát. Nyugodt, értelmes és hálás kis dög. Mindkettő.

08:58 × Mintha mindig is itt és együtt lettek volna, csodálatosan kedves és barátságos évek elé nézünk. Mire megöregszenek, én is közelebb leszek már az ötvenhez, mint a negyvenhez. Ennek örömére ültettünk is pár kék turánt a kertben, mert nekem a vörösbor-szőlő a csemege, és négy diófácskát a hegytetőre, hogy ott fent is lehessen majd egyszer függőágyban ejtőzni.


09:13 × És hát a pocakok. Azok a gyönyörű szőrös pocakok. Mind a kettő büdös kis kurva, egyből a hátukra vágják magukat.


Bársony 


Raul 

09:21 × A legédesebbek naplemente után voltak, lefeküdtek egymással szemben másfél méterre, a lábukra hajtották a fejüket, és amíg ki nem dőltek a fáradtságtól, egymást lesték. A legvicesebb pedig a két macska volt, akik szó szerint ledermedtek, amikor az esti etetésre hazacsámborogtak, és az alig pár hete megszokott üres kutyaházból egyszer csak egy friss lendület és új hang hajtotta volna őket. (A Kis Kéthetes megint vemhes.)


Büszke gazda a naplementében kutyáknak örül

09:24 × Ma, egyelőre pórázon szépen körbesétáljuk a környéket, a hegytetőtől az erdőkön át a szemközti dombokig, mivel egész nap szabadon vannak, és itt igen könnyű héthatáron át vágtázva eltűnni, amíg biztos nem leszek benne, hogy az első füttyre lábhoz szalad.


09:33 × És közben minden zöld. Bogyósodik a ribizli, virágzik a szőlő,  kerekednek a cseresznyeszemek, lehulottak a dióvirág fürtjei és a hóvirág termése.

09:39 × Napok, amikért igazán érdemes az isten háta mögött élni.


16:59 × Tizeniksz ember közül egyetlen eggyel találkozott az elképzelésünk a 3D (és a hozzá kapcsolódó dolgok) helyes használatáról. Ez százalékos arányban sem túl sok a rengeteg buta fantasy meg valóságkopírozó (vagy még rosszabb esetben ízléstelen giccs) cucc között.

18:22 × Li Yuan-chia: Monochrome White Painting 1963, Tate (& Archer 5x11 as Ivan Blitko)

http://www.tate.org.uk/art/artworks/li-monochrome-white-painting-t11871

18:57 × Irtózatosan suttyó az egész lemez, Jessy Lynn Martens nagyon adja. (Másodszorra nézve az évadot, nem lesz ezzel baj jövőre sem.)


20:55 × Zsigerileg undorodok az indexből kirajzott jópofa "újságíró"-brancsoktól.

23:16 × Egy kávét a hajnali Pirates-Oriolesért!

00:19 × És legközelebb még a kávé előtt csekkoljam, hogy esetleg elmarad-e eső miatt a meccs. Mert most csak a szívverésem veri fel az éjszaka csendjét.

2 megjegyzés:

  1. micsoda panteista kutyabarát! szép bejegyzés sorozat. a bogyókkal és hóvirággal a végén.

    VálaszTörlés
  2. Jé, kedves j. :D :D :D

    Nagy büdös hippi lettem, az van. És igen, a Nagy Atommorzsolót hallgatom Bachban (és Imanyban), a zivatarfelhői alatt futok a kutyákkal, és csodálom a csajok szépségében. (hiszekegy: isten ajándéka a barbár nő)

    Nem változott semmi, nyitott könyv vagyok előtted :D

    (És még mindig szeretem a soraidat olvasni.)

    VálaszTörlés